Waarom krijg je geld voor het invullen van enquêtes?

Wat is de beste mobiele telefoon, welke datingsite is de meest betrouwbare, in welke stad wonen de gelukkigste mensen, wat zijn de beste hotels? Bedrijven, consumentenorganisaties, overheden en wetenschappers willen graag van alles over ons weten en komen daar achter door enquêtes uit te zetten. 

Onafhankelijk Enquêtes

Enquêtes zijn een prima hulpmiddel bij het maken van keuzes. Tenminste, als de enquête een beetje deugdelijk is opgezet. En dat is lang niet altijd het geval. Zoals blijkt uit dit artikel van de NOS over de haringtest van het AD. Bedrijven hebben commerciële belangen, vragenlijsten kunnen verkeerd zijn opgezet, de streekproef is niet representatief en de analyse kan foutief zijn.

Context zegt het allemaal

Een enquête levert vaak leuke top tien lijstjes op, maar zonder context zeggen die lijstjes weinig. Hoe onafhankelijk waren de vragenstellers, wie zijn ondervraagd, ondersteunen de uitkomsten de resultaten van andere onderzoeken over dezelfde onderwerpen? Platform aaP verzamelt, vergelijkt en analyseertenquêtes en zoekt uit welke bedrijven of instellingen achter de onderzoeken zitten. Kortom Platform aaP levert je de broodnodige context. 

Zelf aan de slag

Zelf een vragenlijst opzetten? Ook die informatie vind je hier. Welke tools en websites zijn handig, welke methodes en tips helpen je bij het verwerken van de antwoorden, waar vind je adressenbestanden, hoe bereik je een representatieve groep voor je onderzoek? 

Enquêtes invullen

Meedoen aan een enquête? Geld verdienen met het invullen van vragenlijsten, ook dat kan. In dit artikel lees je wat de beste panels zijn.

Spam

Het kan aardig irritant zijn wanneer bedrijven je ongevraagd blijven lastigvallen met vragen, nieuwesbrieven en reclameboodschappen nadat je een keer hebt meegedaan aan een enquête. Wil je daar weer vanaf, gebruik dan deze handige tool. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email