Geld verdienen met Enquêtes: werkt dat?

Online enquêtes invullen

Geld verdienen met invullen enquêtes, betrouwbaar?

Er zijn een aantal manieren om makkelijk geld te verdienen op Internet. In een vorig artikel heb ik het gehad over de Internet spaarprogramma’s waarmee je geld kan verdienen door op mails te klikken en waarmee je kortingen krijgt in webwinkels. Een andere manier om makkelijk wat geld bij te verdienen, is door online enquêtes in te vullen. Nou ja, makkelijk: net als met de spaarprogramma’s ga je met het invullen van online enquêtes ook niet echt rijk worden.”

Sommige forums die ik bekeken heb, zijn erg negatief over geld verdienen met het invullen van vragenlijsten, maar er zijn er net zoveel die juist heel positief zijn. De negatieve verhalen worden veroorzaakt door onderzoeksbureaus die weinig betalen, niet uitbetalen of beloningen beloven die ze niet waar kunnen maken. Daarnaast is het verwachtingspatroon bij veel mensen niet altijd even realistisch: die Ferrari ga je er echt niet mee verdienen.

Toch is er geen reden om al te negatief te zijn, zolang je de slecht betalende websites maar buiten de deur houdt. Want dat je geld kan verdienen met invullen van enquêtes is gewoon een feit. Bij de meer betrouwbare sites verdien je €1,00 à €1,50 per ingevulde online enquête. Wel moet je met een aantal zaken rekening houden, anders verdien je niets met het invullen van online enquêtes.

Online enquêtes invullen: de betrouwbare sites

Bedrijven als enquêteplanet, enquêtevergelijk, enquêteplein, Listwise en Bestebetaaldeenquetes.nl beloven je tot 10 euro per enquête, dat is onzin. Wanneer je je bij hen inschrijft, word je lid van een groot aantal online enquête programma’s, en daar zitten er veel bij waarmee je nauwelijks iets verdient. Bovendien, zou je al die online enquêtes van al die verschillende onderzoeksbureaus invullen, dan heb je daar  welhaast een dagtaak aan. Veel slimmer is het om enkel lid te worden van de beste online enquête programma’s. Dan ben je weinig tijd kwijt en verdien je relatief veel.
Het voordeel van geld verdienen door online enquêtes in te vullen, ten opzichte van de Internet spaarprogramma’s is dat het simpelweg meer oplevert. Het nadeel is dan weer dat het invullen van online enquêtes meer tijd vergt. Een ander vervelend aspect is dat veel van die internet enquêtes je eerst van alles vragen, om je daarna mede te delen dat je niet tot de doelgroep behoort. Je bent dan veel tijd kwijt, zonder iets te verdienen. Bij een aantal van die online enquête sites duren die voorrondes  soms wel tien minuten. Echt uitkijken is het met de algemene voorwaarden. Bij sommigen lees je bijvoorbeeld dat ze niet uitbetalen wanneer ze offline gaan.

Veel online enquêtes sites keren alleen punten uit die je kan inwisselen voor cadeaubonnen, geen harde euro’s dus. Daar ben ik persoonlijk niet zo’n voorstander van, daarom heb ik die sites niet in het hieronder samengestelde lijstje gezet. Maakt het je niet uit, en ben je tevreden met het verdienen van punten die je kan inwisselen voor gadgets of uitjes, dan zijn Toluna en GFK Panel de beste keus, de beloningen zijn relatief hoog.

Wil je gewoon euro’s verdienen, dan zijn de drie online enquête sites die hieronder staan, volgens de forums die ik bekeken heb, de meest betrouwbare.

Heb jij slechte ervaringen met één van de sites uit de top drie hieronder (of positieve ervaringen met online panels die niet worden genoemd), laat het me dan weten. Ikzelf heb een negatieve ervaring met Choozz; tientallen enquêtes ingevuld maar mijn saldo bleef op nul staan.  Hoe het komt weet ik niet, maar het motiveert niet erg om nog meer online enquêtes in te vullen voor dit onderzoeksbureau. Ook ConsuMeningen kun je beter links laten liggen. In de reviews lees je veel slechte ervaringen over dit consumentenpanel, vooral het uitbetalen lijkt hier moeizaam te gaan.

De beste sites met online enquêtes

 1) Panelclix (onderdeel van Euroclix) 2Global Testmarket 3Opinieland 4) PanelWizard 

PanelClix is onderdeel van Euroclix. Meldt je daarom eerst aan bij Euroclix. De enquetes vind je onder de tab `PanelClix’. Lid worden levert meteen 1,50 euro op. Bovendien krijg je via Euroclix korting op online aankopen bij bijna alle grote webwinkels.


GlobalTestmarket is een internationaal bedrijf met bijna dagelijks een aantal online enquêtes. Wanneer je lid bent van dit onderzoekspanel, krijg je de uitnodigingen om mee te doen aan een onderzoek automatisch via je mailbox toegestuurd. Ook hier levert lid worden  meteen 1,50 euro op. Je kunt al meedoen vanaf 12 jaar.

Opinieland, ook een internationaal bedrijf. met dagelijks veel enquêtes. Bij dit consumentenpanel kun je ook producten testen. Deze worden naar je thuisadres gestuurd. Gespaarde punten kunnen omgezet worden in waardebonnen of geld. Je kunt vanaf 14 jaar meedoen


Panelwizard weinig online enquêtes maar hoge verdiensten: voor iedere vraag krijg je 0,10 cent. Uitnodigingen voor deelname aan een onderzoek krijg je toegestuurd via je mail. Lid worden is gratis. Meedoen kan vanaf 16 jaar

——————————

 Zie ook:

Spaarprogramma’s op Internet

Kortingen op je online aankopen

—————————————

Geraadpleegde sites

http://www.euroclix.nl/

https://www.moneymiljonair.nl

http://www.nl.choozz.com/

https://www.globaltestmarket.com

http://www.panelwizard.com/

www.waardevollemening.n

http://www.beloonjemening.nl/

https://web7.kinesissurvey.com

http://www.ipsos-nederland.nl/

https://nl.toluna.com/

https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?p=1222908

7 thoughts on “Geld verdienen met Enquêtes: werkt dat?

  1. Dank voor het heldere artikel over geld verdienen met enquetes. Ik ben lid geworden van euroclix en dat bevalt goed. Ik vroeg mij alleen af of je inkomsten moet opgeven aan de belasting

    1. Betrouwbaar, maar weinig onderzoeken beschikbaar en je krijgt vergoedingen niet in geld maar in cadeau- of waardebonnen uitbetaald. En de vergoedingen zijn bovendien laag. Geen aanrader wat ons betreft.

    1. Listwise is een relatief nieuw panel. Het is onderdeel van Right Minds, een marktonderzoeksbureau. Er zijn op internet geen klachten te vinden over Listwise, wij gaan er daarom van uit dat het een betrouwbaar panel is. De verdienste van de enquêtes zijn redelijk, maar per maand zijn er maar weinig enquetes beschikbaar. Dat je je IBAN moet geven voor een uitbetaling is normaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://platformaap.nl/online-enquetes-invullen">
Twitter